actueel

Het actuele nieuws van de Ondernemersvereniging Epe

Epe is nu al in kerstsfeer met mooie verlichting en kerstbomen maar zaterdag 16 december a.s. vanaf 14.00 uur is Epe helemaal een kerstdorp! Dan vindt Epe by Candlelight plaats. Op het Horecaplein vindt een kerstmarkt met 40 kramen plaats. Hier is, net als in andere straten in het dorp,  muziek en uiteraard een hapje en een drankje.  In de Grote kerk vindt de traditionele Play In plaats. De inloopconcerten van koren, solisten, orkesten en vertellers uit de regio. Zij geven aldaar korte optredens. Tevens zal er op diverse punten in het centrum een optreden worden gegeven door dansgroep Switch zij halen hiermee geld op voor Serious Request en Dansschool Drenth.

De opbrengst van de Rotary Santarun komt ten goede aan de Nierstichting. De start is om 16:00 uur bij de Middenstip. Via epe.rotarysantarun.nl kunt u zich nog hiervoor inschrijven.

Bezoekers van Epe kunnen genieten van een gratis glaasje Glühwein of chocolademelk aangeboden door de  Ondernemersvereniging. Naast de kerk staat het wijnhuis en de kerststal opgesteld. Op het Kerkplein is  een gezellig “kampement” met klassieke Engelse terreinauto’s. Stijlvol geklede leden van toneelvereniging Burgerenk wensen de bezoekers in het centrum fijne kerstdagen.

Net als vorig jaar brengt ook Dolf Moed met zijn theaterfiets een bezoek aan het centrum. Hij zal 4 optredens van “de Reiziger” verzorgen. Belangstellenden kunnen ook een ritje maken in een verlichte huifkar. In de Beekstraat kan men een glasblazer aan het werk zien. Vanaf 18:00 uur is het genieten van de mooie klanken uit de jachthoorns van de Vlijtbloazers uit Wapenveld en de Windewaaij uit Hoenderloo.

In de etalages en winkels hangen de ruim 1200 kerstballen die zijn versierd door de kinderen van de basisscholen uit Epe. De Ondernemersvereniging- die ook de ballen beschikbaar stelde - heeft hiervoor een wedstrijd uitgeschreven. De winnende school wordt in Maart getrakteerd op IJs van Roberto. Er is ook een 1ste 2de en 3de prijs voor de origineelste kerstbal. De eerste prijs is een schaatspas beschikbaar gesteld door Epe on Ice.  De HEMA en READ shop stellen de andere twee prijzen  beschikbaar. Om 20:00 uur gaan de kramen weer voor een jaar de kast in, maar enkele winkeliers hebben al aangegeven tot 21:00 uur open te blijven. Ook de Play In kan men deze zaterdagavond nog tot 21:00 uur meebeleven. Deze eerste dag van de 30ste Play In wordt om 21.15 uur traditioneel afgesloten met een samenzang. 

Sinterklaasvoorstelling: Clown Flapipo en de kamerheer van de Sint

Zaterdag 2 december om 13:00 uur in het Gemeentehuis voor kinderen.

Clown Flapipo is een traditionele echte Clown. Rood haar, een rode neus, een bontgekleurd pak en flapschoenen. Een Clown zoals uit een kinderboekje. Dat is de doldwaze, prettig gestoorde clown “Flapipo”. De Sint heeft dit jaar zijn kamerheer meegestuurd met de clown om te zien of alles naar wens verloopt. Hij moet dus zijn bovenste best doen, anders zal de Sint dit jaar niet op bezoek komen. Maar een clown blijft een clown dus, als dat maar goed gaat! De Hoofdingang van het Gemeentehuis aan de voorzijde van het Marktplein gaat om 12:30 uur open. De voorstelling duurt ongeveer een uurtje en na de voorstelling komt Sinterklaas ook nog even op bezoek! 

 

Donderdag 23 november a.s. in het centrum van Epe; De Zonnebloem Winkelochtend. Deze gezellige ochtend wordt georganiseerd voor ouderen die niet dagelijks meer in het dorp kunnen komen vanwege bijv. hun gezondheid. Vrijwilligers van de Zonnebloem doen er alles aan er voor deze mensen een heel gezellige ochtend van te maken. 

Zaterdag 25 november a.s. vindt in Epe de intoch van Sinterklaas en Pieten plaats. De intocht begint om 13.30 uur. Om 14.15 uur wordt Sinterklaas ontvangen op het gemeentehuis.

Ieder jaar wordt Sinterklaas omringd door tientallen Pieten en pietjes die voor een heleboel gezelligheid zorgen. Ook dit jaar komt er weer een heel gezelschap mee! Zoveel zelfs dat de Sint heeft besloten geen extra Pietjes meer mee te nemen. Het wordt anders wel heel erg druk en mede uit oogpunt van de veiligheid is dat niet verstandig hoezeer de Sint alle hulp ook waardeert! 

 

Vrijdag 27 oktober a.s. is het in Epe van 19.00 uur - 21.00 uur Halloween. De 5e keer alweer dus een lustrum!  Met dit jaar een uitbreiding: de "Happy Zone"; te vinden op de Markt en is bedoeld voor kinderen die griezels op het dorp te eng/spannend vinden. In het grootste deel van het dorp kan er worden gegriezeld...kinderen kunnen spannende griezelspelen doen. Hiervoor kunnen ze in de "Griezelzone" gratis een scorekaart ophalen en bij 1 van de 12(!) in Halloweenstijl aangeklede posten een opdracht uitvoeren. De gebruikte kaart kan bij 't Snoepie worden ingewisseld voor een leuke traktatie. De 'Griezelzone' loopt over de Hoofdstraat (van Wibra tot Marcel Commandeur) en door de Veluwepoort (van Jumbo tot Cornelis). Naast de posten zijn er ook etalages die mooi versierd zijn. De mooiste posten en etalages kunnen een leuke prijs tegemoet zien! Voor meer info: www.HalloweeninEpe.nl.

 

Het het jaarlijkse Kapellenfestival wordt op zaterdag 16 september a.s. gehouden. Tijdens de 16e editie geven 6 kapellen hun concert in het centrum van Epe. Original Liemers Musikanten uit Zevenar treden op nabij Jumbo, Langenberger Muzikanten uit Bathmen op het Marktplein, Blaaskapel De koetsen Bloazers uit Leek in de buurt van ´t Snoepie/Huijssoon, Die Hatemer Musikanten uit Hattem bij Scapina, Loarns Plezeer uit Laren bij de Grote Kerk en Eper Bloaskapel EBK op het Horecaplein. De kapellen hebben op verschillende tijden pauze zodat belangstellenden meerdere kapellen kunnen beluisteren. De optredens zijn van 14.00 tot 16.00 uur. 

Zaterdag 16 september a.s. om 10.00 uur wordt na het raadplegen van de actuele weersverwachting definitief bepaald of het festival doorgaat. 

Smakelijk Epe editie 2017 wordt al weer voorbereid. Voor de 8e maal zal dit heerlijke evenement plaatsvinden op zaterdag 7 oktober van 12.00-17.00 uur op het Gruttersplein (bij Jumbo). Daar zal een groot aantal ondernemers hun producten promoten en kunt u genieten van diverse hapjes en drankjes.

SmakelijkEpe heeft een eigen website, Facebook en Twitter.