Agenda

Bekijk ons complete programma.

Na 5 jaar is 'Halloween in Epe' gestopt. Dit jaar geen spookfeest voor jong en oud op een vrijdagavond in de oktobermaand.

 

Het het jaarlijkse Kapellenfestival wordt op zaterdag 15 september a.s. gehouden. Tijdens de 17e editie geven 6 kapellen hun concert in het centrum van Epe. Original Liemers Musikanten uit Zevenaar treden op nabij Jumbo, Blaaskapel Larenka uit Laren bij de Dekamarkt, Toutenburgher Muzikanten uit Vollenhove bij de Grote Kerk, Blaaskapel De Koetsebloazers uit Leek in de buurt van 't Snoepie/Huijssoon, Die Hatemer Musikanten uit Hattem bij Scapino en Eper Bloaskapel EBK op het Horecaplein. De kapellen hebben op verschillende tijden pauze zodat belangstellenden meerdere kapellen kunnen beluisteren. De optredens zijn van 14.00 tot 16.00 uur. 

Zaterdag 15 september a.s. om 10.00 uur wordt na het raadplegen van de actuele weersverwachting definitief bepaald of het festival doorgaat. 

De zomerperiode met braderie, rommel en kleedjesmarkt wordt vrijdagavond 31 augustus afgesloten met de muzikale koopavond.  De muzikale koopavond begint om 19:00 uur. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de “Deurdweilers” uit Deventer en "Les Miezerables" uit Weerselo. De diverse horecagelegenheden hebben aansluitend live muziek, waaronder bij de Posthoorn - Jacqueline.

Donderdag 30 augustus a.s. vindt vanaf 8.00 uur voor de 35e keer de jaarlijkse koopjesmarkt plaats. De markt loopt door tot 17.00 uur. U vindt de kramen in een U-vorm rond de Grote Kerk in de Hoofdstraat. Van 10.00 - 15.00 uur kunnen kinderen worden geschminkt. Tevens zijn er voor de allerkleinsten muntjes beschikbaar voor een gratis ijsje van Roberto. Ter gelegenheid van de 35e editie, vindt er nog een verrassing (entertainment) plaats op deze dag. De deelnemende winkels zijn: Yoi Fashion, Sisters in Lingerie, Welkoop, WhatsNew, Juwelier Huijssoon, VVV, 't Snoepie, Reerink IJzerwaren, Bakkerij Van der Wal-Jolink, Jasmijn tassen, Kuijt Mode, Waaijenberg schoenmode, Parfurmerie Pour Vous, het Handelshuis, Lies, Töpfer tweewielers, 2Frezh Kidswear, the Readshop, Mastenbroek rookworsten, Goud- en edelsmit Fokke Fennema, Manfriet, Etos, Vrouwen van Nu met oliebollen en JanzSmaakpalet. Deze deelnemers maken ook dit jaar weer kans om de felbegeerde Mercurius trofee te winnen; de kramen, outfits en de wijze waarop de waren aan de man worden gebracht, worden beoordeeld door een jury. 

 

Afgelopen zaterdag was de 'aftrap' van JCTT Epe. Vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur was het genieten. Van het mooie weer en bovenal van de muziek van the Preacher Men en de Raad van Toezicht.

Onderstaand het programma voor de aankomende weken. Voor meer info: Jazz Comes To Town

Op vrijdag 13, 20, 27 juli en 3, 10, 17 en 24 augustus.

Zoals bekend organiseert de Ondernemersvereniging van Epe, tijdens de zomervakanties de drukst bezochte avondbraderieën / rommelmarkten van de Veluwe. Epe ontvangt dan ongeveer 10.000 bezoekers. Zowel de braderie als rommelmarkt is van 16.00 uur tot 21.00 uur. De rommelmarkt vindt plaats op het Marktplein. Ook is er op het Marktplein een kleedjesmarkt waar kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar aan mee kunnen doen. Deze begint ook om 16.00 uur en eindigt om 20.00 uur.

Wat moet je doen om op de kleedjesmarkt te mogen staan: je kan de donderdag, voor de vrijdag dat er braderie en kleedjesmarkt is, bij 't Snoepie (Hoofdstraat) tussen 12.00 uur en 13.00 uur een plekje op de kindermarkt huren van 2 bij 2 meter voor 3 euro. Je krijgt dan een bewijs met een nummer. Ook is het mogelijk op de dag zelf nog een plekje te huren. Meestal zijn er nog wel enkele plekken vrij.

Wat moet je doen om op de rommelmarkt te kunnen staan:  inschrijven via het inschrijfformulier dat te vinden is onder het kopje rommelmarkt 2018. Dit formulier sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het toewijzen van de plaatsen geschiedt in volgorde van binnenkomst (vol is vol).

 

Op woensdag 1 augustus 2018 van 08.30-13.30 uur, vindt aan het Marktplein in Epe (tussen Gemeentehuis en Albert Heijn) de 66e Bijen- en Honingmarkt plaats. Voor de imker is begin augustus traditiegetrouw de tijd om bijenvolken te verhandelen. Deze traditionele handel heeft ook nu nog een rol op de Bijen- en Honingmarkt. Imkers van de Bijenhouders vereniging “de Imme” uit Epe en haar buurverenigingen worden enthousiast gemaakt hun bijenvolken te verhandelen. Daarnaast bieden deze imkers hun eigen honing aan, verkopen overcomplete imkermaterialen en vertellen over hun hobby. Ook zijn er professionele imkers met een veelheid aan honingsoorten en imkerbenodigdheden. De markt richt zich daarnaast op kinderen en educatie. De ‘Schminkerie’ tovert kinderen om tot bijtjes. In een imkerpak wanen ze zich even een echte imker. Bij de kijkkast kan, met een veilige glasplaat ertussen, een
bijenvolk worden bekeken. Imkers leggen uit wie de koningin is, hoe je een dar herkent en waar de honing en het stuifmeel zijn te vinden. De informatiekraam van onze imkervereniging De Imme is er voor al uw vragen over bijen, planten en bomen. Wanneer u zelf meer over bijenhouden wilt weten dan vertellen onze imkers er graag over. Verder zijn er kramen met oude ambachten en streekproducten, ook zijn er drachtplanten te koop. NB Als bezoeker van de markt is het waarschijnlijk geruststellend te weten dat de handel in bijenvolken niet op, maar naast de markt plaats vindt. Contactinformatie: Miriam Aukes, tel. 06-41974065, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..